Voimanoston SM 2023

WPC-liiton SM-kisat nostettiin toisen kerran Vierumällä. Paikka on kuin luotu tämänkaltaiseen tapahtumaan. Puitteet täydelliset ja nostajan ei tarvitse keskittyä kuin nostamiseen. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, niin WPC -liitossa keskiössä on nostaja. Toimihenkilöt eivät korosta omaa rooliaan, vaan asiat tehdään niin, mikä on nostajalle parhaaksi.

Punnitusjonossa vaihdettiin muutama sana Johanna Biesin kanssa, kun hän oli hiukan huolissaan voinnistani painonvedon jäljiltä. Johanna B kertoi menevänsä kolmen viikon kuluttua tuomaroimaan FPOn SM-kisoihin Ylöjärvelle.

-Minä en politikoi lajissamme, vaan toimin tasapuolisesti kaikkien laji-ihmisten kanssa. Yhteistyöllä lajia viedään eteenpäin. Ei nurkkakuntaisella ja ahdasmielisellä ajattelulla. Kommentoi Johanna.

Niinpä, jos Suomen johtaja valittaisiin parhaiden penkkipunnerrus-pisteiden mukaan, niin näen selvästi silmissäni Kuningatar Johanna ensimmäisen selkeät ohjeet ”Huulipunahallitukselle”…..

-Jahas Dingon nahkatakkinen tyttö, lähdetään vetää leukoja kilpaa. Pulla-Pirkko vispaa palautusjuomat sinä aikana. Loput akat voi pyyhkiä perseensä translailla….

NAISET

Emma Lahti oli naisten selvä ykkönen. Vain 71-kiloisena nostanut Lahti aloitti kisan 190.5 kilon SE kyykyllä. Tasaraha 200 ei vielä tullut, mutta tuskin menee kauan rajapyykin rikkomiseen.

Penkin Emma aloitti SE-raudoista 121 kilosta. Eka nosto hylättiin pienestä rintapompusta. Toinen nosto karkasi radaltaan. Paineen alla timantit hiotaan ja selkä seinää vasten nosto onnistui viimeisessä yrityksessä. Vedossa puhdas sarja ja viimeisellä 207.5. Ylimääräisellä vielä huikeat 220.5

Sarjaa ylempänä Bosnia Girl Amra Halilovic esitti uransa parhaita nostoja. Hieno sarja 152.5-87.5-180 tiesi 420 kilon totalia. Lähes täydellinen päivä, sillä sarjaan ei mahtunut kuin kaksi pummia.

Vilhelmiina Sillanpää kokeili varustenostamista ja paranteli tiuhaan tahtiin SE-lukuja sarjalla 195-95-165. Hyvä startti varustepuolelle ja lisää varmaan odotettavissa.

Nuoret tytöt Vivian Ihanmäki ja Sara Honkakangas tehtailivat myös juniori-ennätyksiä.

MIEHET

Nuoria miesjunioreita Pesonen, Astaptsep, Henriksson yhdisti varmat otteet lavalla ja melkoiset ennätyspeijaiset. Lahjakkaita nuoria ja hyvät taustajoukot. Jäädään odottamaan mitä jatkossa seuraa.

Miesten ykkönen oli Jani Varha, joka voitti 125-kiloiset 837.5 kilon yhteistuloksella. Syksyn loukkaantuminen penkki-veto SM-kisoissa sai nyt hyvityksen. Vielä hiukan kisakokemusta lisää, niin kaikki voimat tulee ulosmitattua kisalavalla.

Viime vuoden ykkönen Jari Koskinen jäi muutaman pisteen Varhasta, kun kokosi 815 110- kilon sarjaan. Veteraani ykkösten ennätykset paranivat kyykyssä, vedossa ja totalissa.

Satasissa Roope Lankila ja Jani Lantiainen kävivät kisojen kovimman kamppailun voitosta. Lankila jätti kaikki voimanrippeet lavalle, sillä 9 nostoa onnistui ja voittokilot 770 tauluun.

Lantiaisella voittokilot 320 viimeisessä vedossa, mutta nosto jäi polviin.

Runsas vuosi sitten Lankila nosti Laitilassa paljon vaatimattomat kilot. Ennustin silloin Lankilasta uutta huippunostajaa ja kehuin täydellistä kyykkytekniikkaa. Taivassalon Oraakkelin silmä on pettämätön. Ei turhaan Erja-Mamma opettanut vuosikausia kuopus-poikaansa havannoimaan eläimistä niiden terveydentilaa ja mielialaa….

Laitilan Joni Laiho oli liekeissä ja nosti täydellisen päivän Vierumäellä. Kyykyssä uusi SE 260. Samoin penkissä kahdesti ja viimeisellä 167.5.Vedossa 255 ja totalin Suomenennätys 682.5 Laihon nimiin. Edes hurja yli kymmenen kilon painonpudotus ei hyydyttänyt miestä.

Valmennuspäällikö Jani Vaskelainen tehnyt loistavaa työtä Laihon kanssa monta vuotta. Sulka hattuun.

Varustepuolella Dennis Iso-D Riihimäki rikkoi tonnin sarjalla 395-260-355 eli 1010 tauluun.

Lajimme legenda Kari squat-500 Kalliola palasi kisalavalle ja paranteli 60-vuotiaiden ME-lukuja.

Mainittavia suorituksia ovat Ville Suomisen ikämiesten ME-veto 330.Nuoren Oskari Simosen sama rauta vedossa satakiloisiin.

Jorma Mäkeläinen veti ikämies-rekan 240.5. Klasu Renfors oli kuivatellut 90-kiloisiin ja paranteli ikämies-ennätyksiä.

Wasu Vaskelainen yhdessä elämänsä Flow-kisassa. Harvoin näkee kun SE-rauta nousee tuollaisella vauhdilla ylös. Seiskavitosen ennätys parani kahdesti 270 ja 275 kiloon. Neljäs maksimaalinen nosto 280 tuli vielä polviin.

LOPPUSANAT

Taas loistavat kisat kisat. Järjestäjille suuret kiitokset. Sain itse kisat vedettyä läpi, vaikka 6 viikkoa aikaisemmin takareisi repesi. Aika olemattomalla treenillä ikämies SE 195,5  onnistui kyykyssä.

Huippukuuluttajamme Voice of Powerlifting Sir Jesse-James saneli mikkiin, että nyt on Vähäpoika Rami vetänyt Ukolle siteet piukkaan…. todellisuudessa Rami oli ilmoittanut hiukan aikaisemmin, että nyt on Jalo-Herran ja OnlyFans Ilonan päiväunien aika, heippa….

T.Peku

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *