AUTUMN POWERLIFTING MEET 2.0!

22.10.2022

Juvan Metal Gymillä järjestettiin toiset syksyn voimanostokisat ja osallistujia oli mukavasti yhden ryhmän kisaksi. Kisat menivät jouhevasti läpi, noin 5 tunnissa. Se on nostajille ja toimitsijoille mukavampi kisapäivä, kun skabat ohi ” ihmisten ajoissa”. Luonnollisesti esim. SM- kisoissa on paljon osallistujia ja kisat venyvät, mutta kansalliset kisat ovat aina mukavampia, kun ei tarvitse vetää yötöinä.

WPC- liitto on hoitanut hommansa esimerkillisesti, sillä kisakalenterissa on tasaisesti kisoja ympäri vuoden. Monet kisat alkavat olla jo perinne, sillä niitä on järjestetty monet vuodet samaan aikaan. Harjoitus-ohjelmat on helppo laatia, kun tiedetään koska noustaan lauteille.

Allekirjoittaneen matka alkoi myös perinteitä vaalien, kun Komedant Johann-Peter Kinnunen kurvasi pihaan. Poikkeuksellisesti takakontti tyhjennettiin pumpattavasta Barbarasta ja Emma pikakivääristä, että saatiin happipullot ja snorkkelit mahtumaan. Nyt oli varustus asianmukainen, jos kutsu kävisi voimailijoiden palju-iltaan. Lopuksi pelattiin Muru-koiran kanssa pari kierrosta viimeinen pari uunista ulos ja sen jälkeen Vamonos…kohti Juvaa.

NAISET

Krista Pellikka oli naisten ykkösnostaja. Lajeina otettiin vain penkki ja veto. Aivan terävin penkin huippukunto taisi ajoittua Vierumäen SM-kisoihin, mutta voittotulos 122.5 on kovaa valuuttaa kansainvälisissäkin karkeloissa. Veto oli sitten parasta Pellikka mitä uran aikana on nähty. SE-veto 207.5 napsahti teknisesti kohdalleen, mutta neljäs yritys hilkkua ylempää horjahteli loppuasennossa ja 2-1 hylkyyn.

Mieleeni jäi yleisesti, kun katselin välistävetoja nostajilta, että raudat lähtevät kuin ohjus lattiasta, mutta viimeinen viisi senttiä tuskaa. Lähdetäänkö liian pyöreällä yläselällä liikkeelle, vai loppuuko ruuti takareisistä ja pakaroista, kun pitää oikaista lantio eteen.
Aikanaan oli ohjeena vetää peruskunto-kaudella tuuman levyn päältä välistävetoa ja korokkeen päältä romanialaista vetoa kapealla. Tietty tässä ollaan jo huru-ukkoja ja muistellaan aina miten Kekkosen aikakaudella asiat oli paremmin.

Kuitenkin mielestäni tänä päivänä harvoin näkee teknisesti oikeaoppista välistävetoa. Matikaisen veljekset ja nuori Elmeri Töyry ansaitsevat kiitettävän arvosanan. Vanhana Voimailu- Patrioottina tuntuu pahalta, kun Puolan ja Jenkkien nostajat vetävät tyylipuhtaasti Suomalaisten kansallislajissa. Hei…enkä siis puhunut Joko-Joko pallosta, jossa saisivat jo työntää mailansa hanuriinsa talvisuojaan….

Elisa Koikkalainen sentään harrasti aikaisemmin ”Havuja Perkele” hiihtoa ja luonut pohjakunnon voimailuun. SE nostot penkissä 80 ja vedossa 162.5 60- kilon sarjaan olivat helppoja, joten tiivis kilpaileminen ei ole heikentänyt tuloskuntoa.

MIEHET

Miesten kisa oli Eetu Siepin näytöstä alusta loppuun. PTV-Openissa Eetu oli jo hurjassa iskussa, mutta muutaman kiloa ylipainoisena satkussa nostanut kaveri piti vielä kovimmat Ässät hihassa. Super-juniori  oli muutaman vuoden säästöliekillä ja kehitys hitaampaa. Puhuttiin pienistä selkävaivoista ja usein ei kaikki lajit satsanneet samassa kisassa. Odotettiin siirtymistä sarjaa ylemmäs. Mutta Juvalla sitten viimein tuli se suuri jytky.

Kyykyssä SE 355 on 90- kilon sarjaan uskomaton tulos. Siepin kyykkytekniikasta tulee mieleen vuosituhannen vaihteen superstar Jesse Kellum. Floridan lahja voimanostolle, joka söi rämeruokaa… sammakoita, alligaattoreita, käärmeitä, vesilintuja yms…. hyvää protskua.
Molemmat menevät ensin pystyssä alas ja pohjassa kääntävät enemmän selälle ja runtaavat sieltä ylös.
Penkissä 207.5 joka Eetun personal rekord. Perheen penkkivaltiikkaasta aletaan kohta vääntää tosissaan broidin kanssa. Porin Pirun Topi Frifeldtin ja valmentaja Somppi Somerojan on keksittävä uutta käärmekeittoa Siepin veljesten nujertamiseksi. Kundit olkaa jatkossa tarkkana liikenteessä. Jos joku rekka yrittää ajaa teidän yli, niin siellä on Topi reivaamassa….
Eetun veto 325 tiesi hurjaa yhteistulos Suomenennätystä 887.5 ja viimeisellä yritettiin 900 rikki.
Ei vielä mutta kohta voidaan Sieppi nuorempaa tituleerata ”Ysin mieheksi”

Anssi Juntunen oli ”Kasin mies”, vaikka manasi ettei oikein mikään onnistunut. Noh, jos huonona päivänä kasaa tuon verran, niin mitä tulee ”Flow päivän” koittaessa.

Jan Lindgvist tehtaili master kolmosten SE-luvut uuteen uskoon, sarjalla 230-145-240 total 615.

Suorituksen arvoa nostaa se, että viimeisessä kyykyssä repesi takareisi, mutta talvisodan hengessä huoltaja Billy Bob Thorton-Haavisto veti ahkiolla Janin joukkosidonta-paikalle ja mies palasi pienen paikkailun jälkeen kisaamaan. Palkintojaossa Jukka Matikainen antoi sisupuukon.

Toisen sisupuukon sai Janne Suomalainen, joka nosti proteesijalalla sarjan 170-142.5-195 total 507.5
Suomalainen sisu ei ole vielä kadonnut maastamme, eikä nykyhallitus ole sitä vielä kieltänyt.

Päämies Kinnunen oli RAW sarjan ykköstykki kyykkäämällä ikäluokkansa SE painot 236 ja tekemällä 611 kilon yhteistuloksen. Kisaansa päämies kommentoi että Vituiksi meni koko vapaussota. Paras anti oli kalamiehen ohje päätuomari Hiissalle. Ei kannata juosta juniorien perään varustetarkastukseen, vaan virvelöi ne kiinni, kuin Lohen Tenojoesta.

Domareilla piti kiirettä, sillä juniori-ketjulla Emil Loikala, Eemeli Saarelma, Joni Tynkkysen ja Markus Kovanen oli ”ennätysten päivä”

Samoin veteraaneissa Juha Järvisalo laittoi rekat uuteen uskoon sarjalla 180-130-220 eli 530 kilon yhteistulos-SE.

Jorma Mononen veti veteraani ennätyksen 233.5 ja Marcus Young penkkasi single -SE 190.

Tulostaso oli hurja ja ennätyksiä tehtiin yli 20 eli myötätuulessa mennään. Vielä Laitilan ja Savonlinnan kisat ja sitten kulunut vuosi nostettu valmiiksi. Hyviä treenejä ja mukavaa syksyä.

-Pekka ”Peku” Anttila

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *