Autumn Powerlifting meet

Syksyn Juvan perinteisiin kansallisiin voimanostokisoihin osallistui 26 kilpailijaa. Pidän määrää hyvänä, sillä syksyn SM kisat melko lähellä ja moni voimanostaja päättää vuoden Savonlinnassa tai Tampereella. Ensi vuoden kisakalenteri näyttää hyvältä, sillä kisoja ja järjestäjiä löytynyt lisää. Koronan jälkeinen voimailutoiminta on lähtenyt hyvin rullaaamaan, kun rajoituksia on purettu. Syvästä montusta on noustu ja siitä suuret kiitokset tämänkin tapahtuman järjestäjille.
Varmaan moni mietti, kun Turtiaisen pariskunta lopetti liiton johdossa ja Ano alkoi keskittyä sisällissodan ja asekätkennän organisointiin, että toiminta heikkenee. Mutta päinvastoin ja pyörät ovat lähteneet pyörimään. Positiivinen lumipalloilmiö.
Juvalla on aina ollut huippuhyvät kisajärjestelyt ja kisafiilis kohdallaan. Laitilan voimailu-tiedottaja jo neljältä vuosikymmeneltä Juhani Pulitzer Marttala totesi että allekirjoittanut kisaa usein Juvalla….?
Totesin että Juva on henkinen kotini. Nytkin olin kisapaikalla etuajassa. Vedin auton marketin yläparkkiin, penkin taakse ja pienet nokoset. Hetken päästä kömmin autosta ulos rähmiä silmistä hieroen. Edessäni seisoi ilmetty tarinoiden legendaarinen savolaisukko. Heti ukkeli toivotti huomenet ja keskustelu jatkui ilmoista, talvirenkaista ja hyvistä katiskan paikoista. Lopuksi papparainen totesi että kelit olivat olleet hyvät kun ajelin kisapaikalle. Heitin treenikassin olalle ja totesin ettei liukasta ollut kuin aamulla, kun otin emäntää tanakasti takaapäin… savolaisukko hekotteli vielä kun minulla oli käsi salin ovenkahvalla.

NAISET
Naisten sarjojen todellinen jymy-yllätys todettiin kun paremmin kehonrakentajana tunnettu Hanna Luukkonen teki melkoisen ennätystehtailun kisalavalla. Vasta 22-vuotiasta Luukkosta on pidetty muutaman vuoden lupaavimpana naiskehonrakentajana. Pihviä on parissa vuodessa tarttunut hurjasti ja tänä syksynä yleisen SM hopea. 80-kiloinen Hanna aloitti kisan 225 kilon kyykyllä, joka oli SE ja epävirallinen maailmanennätys. Penkiltä 115 ja vedossa 230 joka tiesi 570 yhteistulosta. Jokaisessa lajissa yritettiin vielä ylimääräisellä 5 kiloa isompaa rautaa, mutta ne onnistuvat sitten seuraavassa kisassa. Kaikessa nostamisessa näki, että heikkoa kohtaa ei nostajassa löytynyt. Sen verran kovat body-treenit ovat vahvistaneet jokaisen kohdan vartalossa. Tekniikat ihan hallussa. Siitä ei kehitys jää kiinni. Jos nyt jotain korjattavaa haluaa sanoa, niin ehkä pieni määrä nopeustreeniä voisi tehdä ihmeitä tuloskehitykselle. Kuitenkin on todettava, ettei Anna Khudayarovin jälkeen ole nähnyt näin lahjakasta naisnostajaa Suomessa.
Nina Kiuru kilpailee hurjaa tahtia. Nyt oli vuorossa 44-kiloisten Suomenennätysten vuoro. Päivän saldo oli 107.5-50-102.5 eli totali 260kg.
Elisa Koikkalainen teki hyvän tuloksen 56-kilon sarjaan, 345 kiloa. Pientä viilaamista vielä, niin yhteistulokseen saadaan 20-25 kiloa lisää.

MIEHET
Oskari Lehtinen teki varuste-puolella 1015 satasiin. Tonni on aina tonni, mutta varaa parempaan vielä jäi piippuun. Lehtinen kilpailee myös paljon ympäri vuoden, joten kova kaveri, sillä varusteilla pitää myös treenata paljon. Siinä on monta kertaa kuin katujyrän alle jääneenä, kun ottaa kovan varustetreenin. Ja stressaavaa hommaa vielä kaupanpäälle. Netissä on paljon helpompi kitistä, ettei ollut tarpeeksi syvä. Vaikka oma mulkku ei ole noussut edes vaakaan tällä vuosituhannella. 
Jukka Matikainen kyykkäsi 370 viimeisellä, vaikka alkuun ei syvyys löytynyt kymppiä pienemmällä painolla. Tähdet eivät olleet kohdallaan, sillä kyykky ruhjoi olkapäät ja penkkaamisesta ei tullut mitään. Kahdesti Matikainen yritti 250 mutta ei niin ei.
Miikka Heikkinen oli kuntoutunut kevään loukkaantumisesta ja palasi yli 10 vuoden tauon jälkeen kolmen lajin pariin. Vedossa yritys SE raudoista 270.5 mutta vielä ei revennyt takareisi pelittänyt loppuun asti.
Antero Kautonen teki 255-150-250 ja osoitti kisarutiinin kestävän pienen alkukangertelun kyykyssä.
Uusina kasvoina Riku Pajari, Tuukka Huupponen ja Tuomas Kiander toivat kisapäivään uutta verta. Uudet kasvot ovat lajimme kehittymiselle elinehto.

PENKKI
Hannu Koskinen räjäytti pankin ja oli kisojen paras penkkipunnertaja.500 paunaa ja ylimääräisellä 232.5 kiloa tiesi 127 pojoa ja ykkösnostajan statuksen. Juha Tuomainen kakkonen alkupainolla 220 kiloa ja pisteitä 125. Trillerimäinen kisa ja seuraavaa odotellessa. Suomalainen penkkipunnerrus elää ja voi hyvin.
Jorma Mononen hätyytteli vuorostaan 82.5 kilon ennätyksiä. Veteraani-kaarti Vilho Määttä, Harri Hinkkinen ja Marcus Young esittivät Bomber-voimaa.

VETO 
Mikko Järvenpää yritti personal recordia 302.5 mutta vielä jäi välille. Kari Heimonen yritti rikkoa allekirjoittaneen vetoennätystä.200.5 tuli ylös, mutta olin käynyt tarjoamassa tuhdin määrän Taivassalolaisia oravannahkoja lahjukseksi tuomareille. Samalla olin suupielestäni mutissut että Heimonen on vihervasemmistolainen ja Emma Karin serkku. 2-1 hylkyyn se meni…. Ei siis ihme, että nuorimmaiseni ”vähäpoika” Rami ihmettelee miten ihmiset kirjoittelevat facessa isästä positiiviseen sävyyn…. täydellisestä kusipäätä…

LOPPUSANAT
Allekirjoittanut bulkannut satasiin ja nyt on hallussa 82.5 – 90 ja 100 ikämiesrekat. Päivä oli hiukan takkuinen… ehkä vois syyttää flunssaa, vaihdevuosia, pitkää ajomatka tai ikää…. Noh, itse uskon että pääsyy oli ettemme poikenneet Mäntyharjulla kahville. Paikallisessa Nesteen kahvilassa tuoksuu samalta kun edesmenneen Aila-tädin kodissa. Siellä on aina pysähdyttävä jos haluaa kisoissa onnistua.
Lopuksi vielä terveiset seuralleni Team West Coast Powerille. Ei enää onnittelu-kukkia ja ruskeita kirjekuoria uusista ennätyksistä. Säästäkää rahat puheenjohtajan jäsenmaksun kuittaamiseen.

T.Peku

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *